top of page

Judit

Ars poetica:

„Gyakran a kéz oldja meg a talányt, mellyel az értelem hiába küzdött.” -C . G. Young

Számomra a kacifántos gyerekeknél a fő elv, hogy fogadjuk el őket olyannak amilyenek, ez az elfogadás jelen idejű, most vagyok velük. Nem akarom őket befolyásolni. Pozitívan sem. Sok kisgyereknél tapasztalom, hogy a rengeteg fejlesztésben mennyire elfáradnak, hiszen ez nekik kemény munka. Viszont, ha elfogadással közelítek feléjük és “csak” egy szelíd érintést és figyelmet kapnak mennyire hálásak, kisimulnak, teljesen relaxált állapotban megpihennek, és újra tudnak töltődni egy következő, néha hosszú évekig tartó kemény munka előtt. 

Mindig is annak voltam híve, hogy a gyermekekhez gyengéden, értő figyelemmel és nyitottsággal kell közeledni, és ezen hozzáállásomat csak megerősítették az egészségügyben eltöltött szakmai éveim. Gyermek szakápolói végzettségemmel hét évet dolgoztam koraszülött osztályon, majd négy évig vezettem a koraszülöttek utógondozását végző gyermekambulanciát. Munkám során ismertem meg a korai fejlesztés fogalmát, mely számomra azóta is meghatározó fontosságú.

A koraszülöttekkel foglalkozva azon dolgoztunk, hogy az apróságok minél előbb behozhassák lemaradásaikat. Később körzeti gyermekrendelőben töltöttem további öt évet. Hiszek a folyamatos fejlődésben, ezért is képeztem tovább magam Bowen alkalmazónak és Biodinamikus craniosacralis kezelőnek. Örömmel tapasztalom, hogy mindkét manuális technika a gyengéd érintések által mélyen megnyugtató és lazító hatású minden gyerek esetében.

A Bowen-technika holisztikus szemléletű, az egész testet kezeli, a szervezet öngyógyító folyamataira épít. Különösen fontos, hogy lágy, kötőszöveti fogasokból áll, így a gyerekek ellenkezés nélkül tudják fogadni.

Bővebben a technikáról itt olvashattok:  www.bababowen.hu

A biodinamikus craniosacralis kezelés teljesen befolyásolás-mentes módszer, itt csak érintést és teljes figyelmet kapnak.

 

És hogy miért csatlakoztam VölgyZugolyda csapatához? Jó kérdés.  Ennek a kezdeményezésnek hiánypótló fontossága, szükségessége, és a kacifántos gyerekeket nevelő családok mély tisztelete az, ami motivál. Ebben segítek nekik, a jó ügyért és boldog vagyok, hogy tehetem mindezt önzetlenül karitatív módon.

bottom of page