KIK VAGYUNK? 

Három anyuka, három feleség, három nő. Így együtt hármunk szakmai névjegye: HR-es, tanár, coach, újságíró, pszichodráma vezető, tréner, szervezetfejlesztő, mentálhigiénés szakember. Hármunknál összesen 9 gyerek, ebből 2 súlyosan, 1 kicsit kacifántos, és 6 sima tesó.

A hármasunk egy XVII. kerületi civil kezdeményezésen keresztül talált egymásra, mely alapítványi formában öltött testet.

KÜLDETÉSÜNK

A kacifántos gyermekek/felnőttek és családjaik támogatása, életminőségének javítása, a társadalmi integrációjuk és családban maradásuk elősegítése. 

 

CÉLUNK

  • Rákosmentén innen és túl élő sajátos nevelési igényű, azok közül is elsősorban a súlyos és halmozottan sérült, a jelen oktatási rendszerbe nem integrálható gyermekek komplex fejlesztésének és teljes körű nappali ellátásának biztosítása;

  • kacifántos gyermeket nevelő családok összefogása, sorstársi közösség kiépítése és támogatása, az inklúziót segítő programok megvalósítása;

  • hosszú  távon  egy  olyan  közösségi,  fejlesztő-  és  lakótér  kialakítása, mely a bölcsőtől a sírig kíséri és támogatja a sajátos igényekkel élő személyt és családját.

 

MUNKATÁRSAK

  • Kürti Judit alapító

  • Somlai Zsuzsanna kuratóriumi elnök

  • Horváthné Borbély Katalin kuratóriumi tag

  • Göntér Mónika kuratóriumi tag

PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓK

 

EDDIGI UTUNK ÉS MÉDIAMEGJELENÉSEK

 
m%C3%A9diamegjelen%C3%A9sek_edited.jpg

KACIFÁNTOSOK

 

Somlai Szilas Nimród, de hívhatsz Nimcsinek

2010. júniusában ikertesómmal Bánkussal a 29. hétre érkeztünk. Rettentően aprók, lilák és rémültek voltunk. Inkubátorban, csövekkel és pittyegő gépekkel körbevéve  startoltunk. Hallottam, hogy  a doki  bácsi  azt  mondja  agyvérzés. Mindkettőnél! Utána döbbent csönd. Anya csíknyira szorította a száját, nehogy elbőgje magát. Apa elfelejtett levegőt venni. De nyugi, a doki bácsi szerint megúsztuk.

Horváth Gyula Hunor, azaz Gyuszkó

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, élt egyszer egy kisfiú. Nagyon különleges fiúcska ő, csupa-csupa jó tulajdonsággal. Imádja a meséket, végtelenül türelmes, alkalmazkodik mindenhez és mindenkihez, és szereti a kishúgát. Viccesnek találja, ha apukája bohóckodik vele, ha az anyukája énekel neki. Ez utóbbi nyilván mosolyt fakasztó, hisz borzalmas hangja van.

Kovács Iván, vagyis Ivánka

Anyukám 2012-ben, egy szép nyári  napon  hozott a világra. Mindenki nagyon boldog volt. Büszkén vitt haza apa és a nővérem a kórházból, akinek minden vágya az volt, hogy egy testvérkéje szülessen. Mesébe illő nyarunk volt, minden tökéletesnek tűnt. De telt múlt az idő és én nem ügyesedtem.

Noel sztárfotó.jpg
Almási Noel Martin, avagy Noel

Sziasztok, Noel vagyok! Egy csúnya betegség és egy oxigén hiányos állapot miatt sajnos mozgás és értelmi sérült lettem. Állandó felügyeletre és ellátásra szorulok még mindig. Szüleim és családom segítségével sokféle  terápiára eljutottam és sok izgalmas vagy kevésbé izgalmas ügyesítő dolgot kipróbáltam.

Hunor.jpg
Hágel Hunor, a barátaimnak Huni
Hunor vagyok, s ikertestvéremmel együtt 2011-ben karácsonyi ajándékként érkeztünk meg szüleinkhez, akik ugyan pár héttel későbbre vártak bennünket. Sajnos nálam oxigénhiány lépett fel, s jóval kisebb súllyal is születtem, mint a testvérem. Egy csúnya epilepszia is jelentkezett nálam, melyet jelenleg gyógyszerrel szerencsére kordában tudnak tartani.

+36 30  749 5807

+ 36 30 366 4312

Völgyzugolyház Alapítvány a  Kacifántosokért

Székhely: 1171 Budapest, Nápoly u. 68.

Közösségi Ház címe: 1173 Budapest, Vanília u. 7.

Adószám: 18875731-1-42

Nyilvántartási szám: 01-01-0012384

Statisztikai számjel:  18875731-8810-569-01

Bankszámlaszám: Magnetbank:  16200120-18541832

Copyright © 2017-2020 Völgyzugolyház Alapítvány - Minden jog fenntartva.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now