MI IS AZ A ZUGOLYDA? MI HÍVTA ÉLETRE?

Talán legegyszerűbb, ha azt mondjuk, hogy Óvoda, Iskola, Játszoda, Tanoda. Mind ez egyben. Olyan gyerekeknek, akik eltérő módon fejlődnek, akik speciális szükségletekkel élnek, akik a súlyos és halmozottan sérült kategóriába lettek sorolva. Ez az a doboz, ahonnan   szinte lehetetlen kitörni, de még segítséggel is csak a dobozt lehet puhábbá tenni. Ezek a gyerekek a jelen oktatási rendszerbe nem integrálhatóak, komplex fejlesztésük és teljes körű nappali ellátásuk országos szinten nem megoldott.

 

Ez a helyzet a gyerkőccel együtt az őt nevelő családot is dobozba zárja.

Többnyire az egyik szülő munkáját feladva a gyermekét gondozza, fejlesztésekre hozza-viszi, kereső tevékenységéből kiesve a család amúgy is nehéz helyzetét tovább terheli.  Mindemellett az érintett családok szegregálódnak, sok esetben mind szociálisan, mind gazdaságilag a teljes leszakadás veszélyezteti őket. Más esetben a szülő olyan intézményt kénytelen választani, ahol a gyermeke fejlesztési és szociális igényei nem teljesülnek, így esélye sincs egy önállóbb élet elérésére.

 

Érintett családként napi szinten tapasztaljuk, hogy hétköznapi kihívásainkra az állami rendszerek nem képesek egyénre szabott megoldásokat kínálni, ezért hisszük, hogy alulról jövő kezdeményezéssel, mindemellett az állami szervezetekkel való szoros együttműködéssel, valódi igényekre célzottabban tudunk reagálni.

Kezdetben kicsiben, lépésről lépésre haladunk a célunk felé, azaz egy olyan fejlesztő napközi létrehozásán dolgozunk, ahol kacifántos gyermekeink is óvodások, iskolások lehetnek, tanulhatnak, fejlődhetnek és egy építő közösséghez tartozhatnak. Ennek hatásaként pedig a család mindennapjai élhetőbbé válhatnak.

ZUGOLYDA A CSALÁDIAS, FEJLESZTŐ TANODA

Szó szerint! Hisz egy családnál elindult a kacifántos gyerkőcök nappali fejlesztése, ellátása. Azok a gyerekek alkotják ezt a mini csoportot, akik alig várják már, hogy a sérült gyermekekért megálmodott fejlesztő és közösségi tér, Völgyzugolyház létre jöhessen és fogadni tudja a leendő zugolydásokat.

Szülőként míg Völgyzugolyház létrejöttén dolgozunk,- segítve, hogy a mi gyerekeink is járhassanak a szükségletükhöz  igazított  óvodába,  iskolába-,  addig  máris  egy  lelkes  szakmai  csapat teljes szívvel és odaadással mozgat, masszíroz, játszik, tanít,  zenél, kézműveskedik, terápiázgat.  Legyen szó gyógypedagógiai vagy konduktív fejlesztésről, etetésterápiáról vagy szocializációról végre a mi gyerkőceink is egyéni és csoportos formában, felkészült szakemberek kezei közt játszva tanulhatnak. Mindez saját tempóban, könnyedén, mindenkor az önállóságot támogató módon, egy építő mini közösségben, az egyik érintett család gyerekszobájában.   

Pár percben rólunk itt:   https://youtu.be/R6hGZEuHhsA

Zugolyda percek, avagy egy kukkantás kacifántosékhoz: https://youtu.be/iqcqny7Cs3w

TELEFON

+36 30  749 5807

+ 36 30 366 4312

Völgyzugolyház Alapítvány a  Kacifántosokért

Székhely: 1171 Budapest, Nápoly u. 68.

Közösségi Ház címe: 1173 Budapest, Vanília u. 7.

Adószám: 18875731-1-42

Nyilvántartási szám: 01-01-0012384

Statisztikai számjel:  18875731-8810-569-01

Bankszámlaszám: Magnetbank:  16200120-18541832

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now