top of page

Andrea

„Felfedező úton járok Gyermekországban , ösvényeimet mindenütt váratlan újdonságok jelzik. A zene – mesterség felcsillanó érdekességei olyanok, mintha kavicsokat válogatnánk a vizek partjainál.” – Kokas Klára

 

A zene átszövi egész életemet. Fodrokat, hullámokat vet bennem. Fogantam első gyermekként, születtem túl korán.

Énekeltem gyermekkórusban, fuvoláztam úttörő fúvószenekarban. Növögettem, cseperedtem, gyenge, beteges gyermekként az erősített, ha énekeltem ifjúsági nőikarban. Ott hangosan, erősen, szépen. Aztán felnőttem, és én szerettem volna zene-fodrokat kavarni a gyermeklelkekben. Egerben váltam tanárrá. Budapestre költöztem, és voltam osztályfőnök , magyar nyelv, - és irodalom, valamint ének – zene szakos tanár általános iskolában. Vezettem gyerekkart, gondoztam furulyacsoportot. Tagja voltam az újpesti nőikarnak, és a BME kórusnak. Közben végeztem az oligofrénpedagógus - logopédus szakot a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. Fő érdeklődésem a beszédindítás zeneterápiás megközelítéssel, valamint a dadogás, hadarás, vagyis a beszédritmus-zavarok. Zenével fejlesztek jelenleg is autista óvodást, diszfunkciós iskolást, nyelvlökéses nyelő színészpalántát.

Férjhez mentem, született két lányom nem mindennapi körülmények között. Zenélünk azóta mindannyian, (na jó, a férjem csak lelkesít minket). A kisebbik 4 hónapos volt, amikor lakásunkon szerveztem baba-mama örömzenéléseket. Aztán a bölcsődés, majd az óvodás – kisiskolás korosztálynak. Van gimnazista fuvolás tanítványom is. Már nem otthon végzem a zenei hullámok eregetését.

Megszólítottak, és behívtak maguk közé a zugolydás pedagógusok és a szülők. Milyen jól tették! Közel féléve vagyok velük, és igyekszem a lendületemet, ihletemet beletenni ebbe a remek kezdeményezésbe. Fantasztikus, ahogy egybefonjuk a tevékenységeinket a foglalkozást tartó terapeutákkal. Úgy érzem, mintha mindig is ismertem volna őket. Csodákat élek, élünk meg naponta. A kommunikáció fejlesztés területén van munkám, de az itteni gyermekek és szüleik rengeteg inspirációt adnak.

bottom of page