top of page

Viki

Ars poetica: "Akkor lesz boldog a gyerek, ha szereted, és ebbe beletartozik, hogy azt is szereted benne, amiben más, mint te." Mérő László

 

Azt hiszem az, hogy sérült gyerekekkel foglalkozzak, a főiskola második évében dőlt el számomra. Akkor az egyik úszásoktatónk megtalált egy lehetőséggel, hogy a külföldi CP-s csoportjának vízi fejlesztésében tudnék-e segíteni. A diplomám megszerzése után 2004-től a BHRG Alapítványnál dolgoztam. Egyéni és csoportos szenzomotoros fejlesztést és hidroterápiát tartottam a hozzám forduló gyermekeknek. Mellette a 16. kerületi Szivárvány Lakóotthon sérült fiataljainak tartottam egyéni és csoportos gyógytornát, amely később gyógyúszással is kiegészült. 2008 óta a Mátyásföldi Katica Óvodába járó gyerekeknek szenzomotoros szemléletű fejlesztő tornát tartok. 2013-ban született első gyermekem, majd gyorsan követte őt a két fiú. 2018-tól tértem újra vissza a munkába.

 

2019 nyarán csípőműtétje után kezdtem az egyik zugolydás kisfiúval, Ivánkával foglalkozni, akkor hallottam Völgyzugolyházról. Mikor mondták, hogy mozgásos fejlesztőt keresnek, szívesen csatlakoztam a már meglévő csapathoz. Nagyon jól érzem magam itt, a zugolydás gyerekek gyorsan elfogadtak, és jól együtt tudok dolgozni a többi szakemberrel. Jó újra egy csapat részének lenni, így több szempontból tudjuk megközelíteni a gyermekek nehézségeit, melyekre közösen keresünk megoldást.

 

Célom, hogy a rám bízott gyerekekből a képességeikhez mérten a legtöbbet hozzam ki. Csökkenjenek a szabad mozgásukat akadályozó kontraktúrák, javuljon a testtartásuk. Szeretném, hogy megtapasztalják a mozgás örömét, hogy így jobban ki tudják fejezni az akaratukat, lehetőségeikhez mérten nőhessen az önállóságuk. A legfontosabb azonban, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

 

bottom of page