top of page

Sándor, Péter, Benedek meghozzák a meleget

Óriási fába vágtuk azt a bizonyos fejszét!

2 anyuka zéró műszaki háttérrel és legalább ennyi affinitással a téma iránt úgy döntött, hogy felújít egy "barátok között is" bontásra megérett épületet.

Teszik ezt azért, hogy a speckó igényekkel élő csemetéik kiléphessenek a 20 m2-es gyerekszobai "tanodából " egy tágasabb térbe. Egy olyan bázisra, ahová további kacifántosok csatlakozhatnak, ahol közösségben rendszeres komplex fejlesztést, élménydús programokat kaphatnak. Vagyis ISKOLÁBA járhatnak!!!

Teszik még ezt azért, mert így lesz lehetőség arra, hogy a felújítási költséget "lelakva" ne kelljen bérleti díjat fizetni az önkormányzatnak a kecóért.

Barátok, sorstársak, támogatók, szakemberek, Zugolydához kapcsolódó új családok segítettek már eddig is, amiért nagyon hálásak vagyunk.


Most érkeztünk el az építkezés egyik legnehezebb pontjára a gépészeti és villamossági részhez.

Sok nehéz és sok felemelő pillanat van már mögöttünk. Ebből az egyik szösszenet, amikor a várakozásra kényszerítő hosszú tél után egy csapat okos kobak a vanília u-i épület egyik sötét és hideg zugában állva fürkészte a tervrajzot és gondolkodott és ötletelt. Kevés az a pillanat, amikor nehéz megszólalnom...nos ez ilyen volt. Csak néztem őket ahogy a lelkes, műszaki férfierő belemerült a feladatba, szó szót, kérdés megoldást követett. Mindezt azért, hogy az épület a téli időszakban is kellőképpen meleg legyen. Valójában pedig egy csapat kacifántos gyerekért és családjukért és a hozzájuk hasonló sorstársakért.

Így most ezzel párhuzamosan a villamossági feladatok felé nézhetünk. Megtaláltuk a megfelelő szakembereket, kb 2 hét múlva hozzá kezdenének az egész épület teljes világítástechnikai rendszerének kiépítéséhez. A munkaerő megvan, bár ez is cifra úton jutott célba. Most pedig nem kisebb kihívás, hogy a szükséges anyagokat beszerezzük.

Mindig azt a visszajelzést kapjuk tőletek, hogy konkrétan mondjuk meg miben tudnátok segíteni. Ezért most bár furcsának tűnhet, de ide raknánk egy nagyon konkrét anyaglistát, amitől lőn majd világosság! Ha van ismerősötök, aki villamossági szaküzletben vagy gyártónál dolgozik és szívesen felajánlana anyagot vagy pénzbeli támogatással tudnád segíteni az anyagbeszerzést az óriási segítség lenne. Listát küldjük!


Köszönjük, ha támogatod az ügyünket!

Bankszámlaszám: Magnetbank: 16200120-18541832


bottom of page